FOR FREEDOM
FOR FREEDOM MUSEUM
Een zeer mooi museum over de WO II in een keurig gerestaureerd schoolgebouw. Met prachtige decors van dezelfde ontwerper van het museum Deads Man Corner in Normandië. Bij het binnengaan ben je al direct in de sfeer van de Oorlogsjaren.

Contact: For Freedom Museum
Ramskapellestraat 91-93, B.8301 Knokke-Heist, België
Tel.: 0032 (0)50 68 71 30 - www.forfreedommuseum.be
———————————————————————————————————————

CANADA POLAR MALDEGEM
CANADA-POLAND WAR MUSEUM
Het zeer prachtig museum is een privé initiatief van dhr. Gilbert Van Landschoot. Het mooist is als u het museum kan bezoeken met Gilbert als gids, hij heeft zijn eigen exentrieke manier om de verhalen te vertellen! Zeer mooie vitrines waar de oorlog in het meetjesland is uitgebeeld. Een eerbetoon aan de Canadezen en de Polen.

Contact: Canada-Poland war museum
Heulendonk 21, 9991 Adegem, België
Tel.: 0032 (0)50 71 06 66 - www.canadamuseum.be
———————————————————————————————————————

DECMBER 44 HISTORICAL MUSEUM
DECEMBER 44 HISTORICAL MUSEUM
Een zeer mooi museum over de slag om de Ardennen, met de nadruk op het Duitse 1e SS Panzer Regiment. Voor het museum staat er trouwens nog een indrukwekkende Konings Tijger-tank, Dit alleen al is zeer de moeite om te zien. Enigste minpuntje vond ik dat er geen Nederlandstalige teksten voorzien waren. Toch zeker de moeite om te bezoeken!

Contact:
December 44 Historical Museum
Rue de l'église, 7b, 4987 La Gleize ,Stoumont, België
Tel : 0032 (0)80 78.51.91 - www.december44.com
———————————————————————————————————————
LA ROCHE
MUSÉE de la BATAILLE des ARDENNES
Dit prachtig privé museum van +/- 1.500m² telt drie verdiepingen en beschikt over een grote trap en een lift voor de mindervaliden. De bezoeker ontdekt meer dan 120 poppen van Amerikaanse, Engelse, Duitse en zelfs Schotse soldaten in gevechtsuitrusting, evenals uniformen van veteranen die aan de Slag om de Ardennen deelnamen. Eveneens te bezichtigen : een indrukwekkende verzameling wapens (licht en zwaar geschut), foto's, persoonlijke voorwerpen en uitrustingen die ter plaatse gevonden werden, evenals een twintigtal militaire voertuigen.

Contact:
Musée de la bataille des Ardennes
Rue Chamont 5, 6980 La Roche-en-Ardenne, België
Tel : 0032 (0)84 41.17.25 - www.batarden.be
———————————————————————————————————————

België WWII

belgische vlag
terug